Vi er en mindre kennel med Ruhåret hønsehund og griffonracerne: Petit Brabancon, Griffon Bruxellois og Griffon Belge. Vores kennelmærke Karmdal fik vi godkendt den 14. oktober 2008.

Siden Claus var ganske ung har han haft Ruhåret hønsehunde, og da Lone kom ind i billedet i 1993 blev hun også meget glad for hønsehundene. Idag bruger vi de Ruhårede hønsehunde, som familiehunde, jagthunde, prøvehunde og tager også på udstilling med dem. Den Ruhårede hønsehund er efter vores mening den mest alsidige jagthund, og det er lækkert, at man har en hund, som både kan tage stand, gå på marken, drive og apportere og alt sammen med stor lyst og dygtighed.

Griffonerne kom ind i vores liv noget senere. De første griffoner fik vi i 2008 efter, at vi i flere år havde snakket om at få denne fantastiske race. Hvorfor skulle det lige være griffoner ? Jo vi stiftede bekendtskab med racen Petit Brabancon allerede i 2001 gennem vores gode venner Louise og Christian, som havde den mest vidunderlige hund med en fantastisk "personality" - Kenzo, som var en Griffon Petit Brabancon. I år 2008 begyndte vi så at søge markedet igennem for Brabancon'er. På det tidspunkt kunne vi ikke finde nogle her i landet, men i stedet var vi heldige først at finde vores hanhund Tokfias Bandit ved en utrolig sød og seriøs stueopdrætter Maria Grimståhl i Forsheda, Sverige, og kort tid efter fandt vi vores første tæve Goldene Horde Coco hos den dejlige familie Kohrs i Tyskland. I udvælgelsen af hundene har vi lagt vægt på deres stamtavle og de præstationer, som hundene deri har opnået på diverse udstillinger. Idag er både Bandit og Coco her ikke mere. De ligger nu sammen i haven på et præcist udvalgt sted, som vi ved, at de ville elske.

I vores avl ønsker vi at frembringe skønne, racetypiske og sunde hvalpe med et godt sind, som er velsocialiseret, glade og livlige. Vi lægger vægt på, at hvalpene kommer ud til netop den familie, der passer til dem.

Vi er medlem af Dansk Kennel Klub, Klubben for små selskabshunde og Ruhårsklubben. Vores kennelmærke er registreret hos Dansk Kennel Klub og Lone har taget opdrætter uddannelsen og den lovpligtige hundeholderuddannelse.


Derudover er Lone i sit daglige virke hundefrisør, fysiologisk hundemassør og hundetræner.

Endnu engang velkommen til.

Venlig hilsen

Kennel Karmdal
Astrupvej 36
6715 Esbjerg N.
Tlf. 2440 7507  mail@karmdal.dk